We serve, care & share

Wij stellen ons even voor

Wij stellen ons graag voor

Wij zijn een club van vooruitstrevende aanpakkers, doeners, denkers, dromers en leiders. In ons dagelijks leven houden wij ons met verschillende projecten bezig. Wat ons bindt is onze passie voor Hengelo. Wij helpen graag de ‘dromen’ van Hengeloërs uit te laten komen.

Meer weten over hoe wij helpen?

Wij zijn met 25 Lions

De tail-twister is
Robert Duinstee

Ons jongste lid is Ben Schröder
Favoriete plek in Hengelo:

Tennisbaan

Favoriete plek in Hengelo:

Gieterij

Erik Lammers

‘In het dagelijkse leven ben ik partner bij Jongbloed Strategen. Ik help ondernemers met ondernemen. In mijn privéleven ben ik naast vader en partner ook graag culinair en sportief bezig. De overeenkomst van beide gevallen is de gezelligheid die hiermee samengaat. Mijn tijd breng ik graag door bij tennisclub ’t Weusthag. Als tennissend lid en sinds 2008 als voorzitter. In 2023 bestaat onze mooie bruisende tennisclub 100 jaar.’

Arnoud Berghuis

Ik werk sinds 10 jaar vanuit de Gieterij waar ons Werkplein Twente is gevestigd. Het gebouw ademt natuurlijk een en al sfeer uit van vroeger en van nu. Een gebouw met een hele rijke historie, denk hierbij aan de staking in de Tweede Wereldoorlog. En nu bruist het natuurlijk de hele dag door met studenten die werken aan hun en onze toekomst.

Als Lion wil ik een bijdrage leveren voor de medemens en initiatieven in Hengelo, wat hierbij erg belangrijk is is dat je dit onbaatzuchtig doet m.a.w. ik verwacht er niks voor terug.

Favoriete plek in Hengelo:

Watertorenpark

Favoriete plek in Hengelo:

Het centrum

Yme Drost

Jan Marc ter Steege

‘Het centrum is het kloppend hart van de stad. Altijd in beweging. Soms snel en soms rustig. Net als in ieders leven waarin je keuzes kunt maken om harder of zachter te gaan. De lions geven voor mij een invulling, om anderen waarbij het hart van wat minder klopt te helpen in welke vorm dan ook. Er zijn voor de ander is simpel gebaar wat iedereen in zich heeft. Start vandaag.’

Favoriete plek in Hengelo:

Golfbaan

Favoriete plek in Hengelo:

Weusthagpark

Robert Duinstee

Robert Duinstee, is mijn naam, eigenaar van Procure Advice, geboren en getogen in Hengelo en trots op de stad die mooie plekken herbergt. Golfbaan Driene en het +/- 100 jaar oude clubgebouw zijn parels van Hengelo dicht bij mijn huis. Sporten in het buitengebied van Hengelo, waaronder golf, is een belangrijk deel van mijn leven.

Harrie Evers

Je moet kunnen delen als je wilt vermenigvuldigen. Vanuit die stelling opereer ik al mijn hele leven. En dat heeft mij en mijn omgeving geen ‘windeieren’ gelegd. De uitkijktoren is hier een voorbeeld van!’

Favoriete plek in Hengelo:

Tuindorp

Favoriete plek in Hengelo:

Prins Bernhard Plantsoen

Mark Nijenmanting

‘Met mijn gezin woon ik in het prachtige Tuindorp ’t Lansink op steenworp afstand van de Tuindorpvijver. Dit mooie plekje midden in onze woonwijk is een uniek stukje Hengelo. Zwemmen, wandelen, heel soms een kleine beetje ijsplezier en geregeld een leuk festijn rondom de vijver zoals de kunstmarkt en de Ronde van de vijver. Voor elk wat wils in een groenrijke en nostalgische omgeving. Iets om trots op te zijn en te koesteren.’

Niek Nijenhuis

‘Ik ben Niek Nijenhuis man van Manon en vader van mijn twee prachtige dochters Sophie en Emma. In het dagelijks leven hou ik mij bezig met het naar de markt brengen van innovaties. Mijn levensmotto is “wie goed doet goed ontmoet” en daarom zet ik mij graag in om andere te helpen zo ook in Hengelo.’
Favoriete plek in Hengelo:

Oeler Watermolen

Favoriete plek in Hengelo:

Beursstraat

Ben Schröder

‘Mijn naam is Ben Schröder en in het dagelijks leven ben ik werkzaam als advocaat bij Damsté advocaten – notarissen. Ik vind de Oeler Watermolen een mooi stukje van Hengelo, aangezien deze plek geschiedenis ademt. De watermolen staat er al sinds 1308 en ik vind het mooi om te zien dat er van de natuurlijke krachten gebruikgemaakt werd om werk te verlichten. Daarnaast kun je in het gebied ook mooi wandelen.’

Ruud Marres

‘De foto van mij is genomen op de gouden trap, ontworpen door de Hengelose kunstenaar Pier van Dijk, gesitueerd vóór mijn notariskantoor aan de Beursstraat. De ‘gedraaide’ trap, alsmede de draaideur die tegen het kantoor aanstaat, symboliseren de spreuk van de filosoof Francis Picabia: “Ons hoofd is rond, zodat ons denken van richting kan veranderen.” Ook als Lion moeten we goed om ons heen kijken, in meerdere richtingen, zodat we de noden in de samenleving herkennen.’
Favoriete plek in Hengelo:

‘t Genseler

Favoriete plek in Hengelo:

Het station

Rob Weber

Waterpark ‘t Genseler is voor mij bijzonder omdat Hengelo hier het aangename met het nuttige op fraaie wijze heeft verenigd. Door waterberging en recreatie te combineren is er op slechts een paar minuten van mijn huis in het centrum een prachtig gebied ontstaan waar ik graag wandel met onze hond. Dit maakt Hengelo voor mij een mooie stad om te wonen en mij voor in te zetten.

Rob Wissink

“NS Station is het kloppend hart van Hengelo, het spoor de levensader”
‘Ik vind het station een prachtige metafoor voor Hengelo. Een symbool van veerkracht wederopbouw. Het gebouw ligt tussen de oude fabriekshallen van Stork en Dikkers die Hengelo groot hebben gemaakt. Een historische plek verbonden met een moderne en dynamische omgeving. Met een skatepark en poptempel Metropool als noabers. Het station stuwt Hengelo op in de vaart der volkeren. Daar stoppen de internationale treinen die de stad en zijn inwoners verbinden met de rest van de wereld. Mensen verbinden is een drijfveer in mijn privéleven, mijn werk en bij de Lionsclub Hengelo.’
Favoriete plek in Hengelo:

Houtmaat

Favoriete plek in Hengelo:

Skatepark

Jan Wilpshaar

Ron Wolbert

Het skatepark in Hengelo is het voorbeeld geweest om de skatebaan in Oldenzaal, de oudste van Europa, weer nieuw leven in te blazen. Een van de kartrekkers voor het skatepark in Hengelo is de architect Marko Matic, hij is nu ook actief betrokken bij het skatepark in Oldenzaal. Een skatepark is in mijn optiek een mooie plaats van verbinding voor jongeren, noem het een sportieve actieve hangplek. Voor mij al verbinder actief in de bouw en woonachtig in oldenzaal brengen bovengenoemde zaken bij elkaar.
Favoriete plek in Hengelo:

De hele stad

Favoriete plek in Hengelo:

Tuindorp en zwembad

Co Verburg

Laurens Rörink

Bij het zwembad in Tuindorp ’t Lansink ben ik geboren als zoon van Storkianen, in hetzelfde huis waar ook mijn moeder is geboren. Iedereen in het Tuindorp werkte vroeger bij Stork.Zo ook mijn ouders en mijn opa’s en oma’s. Voor de Stork medewerkers was het mooie Tuindorp volgens Engels voorbeeld begin vorige eeuw ook ontworpen en gebouwd. Hier liggen mijn jeugd roots en hier woon ik inmiddels alweer sinds 2005 met mijn vrouw Annet (ook Lion) en onze hond James. De ooit zo bruisende industrie is zo goed als verdwenen maar de wijk wordt gekoesterd en in ere gehouden door de bewoners. Er heerst een sterke band en een bijzonder fijne verbindende saamhorigheid.

Een goede, sterke en verbindende saamhorigheid vind ik ook bij de Lions, daarin zit de kracht van de Lions en daarmee dienen wij Hengelo en de mensen hier met ons motto: “We serve”.

Meindert Zeeuw

Thijs Verdriet

Benjamin Been

Eric Kempers