Wat wij doen2024-03-12T08:59:56+02:00

Wij ondersteunen Hengelose (goede) doelen!

Bekijk de initiatieven waar wij bij betrokken zijn geweest.

In het kort

Wij zijn “Lions Hengelo”: actieve mannen die graag ondernemen, activeren,  verbinden, ondersteunen en bijdragen. Een aantal vaste activiteiten:

‘t Lansink is al meer dan 50 jaar onze thuisbasis. Elke 1e maandag van de maand zitten we daar aan de dis.

Elke 3e maandag van de maand hebben wij een activiteit (lezing, workshop of bedrijfsbezoek)

Jaarlijks organiseren wij in juni de Haringparty.

In juni zijn wij ook 1 dag stagemanagers en assisteren wij
bij het Korenfestival.

Jaarlijks zorgen wij bij de Bridgedrive voor de prijzen en het goede doel, ook spelen we graag mee.

  • Haringparty Hengelo gaat alweer voor de 15de keer op in 2024!

    Afgelopen jaar is er een nieuw concept, veiling & locatie geintroduceerd, en dat succes gaan we verlengen!  Natuurlijk staat het goede doel weer centraal en draait het verder vooral om elkaar ontmoeten, de beleving, entertainment en natuurlijk, niet te vergeten, de haring.

    De preciese datum: 13 juni 2024!

    Deze Haringparty wil je niet missen!

    De tickets zijn inclusief drinken & hapjes.

Wat houdt ons verder bezig?

Running frames voor Atletiekvereniging MPM Hengelo

𝐋𝐢𝐨𝐧𝐬 𝐂𝐥𝐮𝐛 𝐇𝐞𝐧𝐠𝐞𝐥𝐨 𝐝𝐫𝐚𝐚𝐠𝐭 𝐛𝐢𝐣 𝐚𝐚𝐧 𝐫𝐮𝐧𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐚𝐦𝐞𝐬

Lions Hengelo heeft met een bedrag van € 1.000,- de mindervalidesport gesteund. Mensen met een lichamelijke beperking kunnen door middel van een running frame, toch lopen of rennen (zie de foto).
De running frames zijn erg gewild, mede door de Frame Running wedstrijd tijdens de Special Olympics Nationale Spelen in Twente. Daar was frame running voor het eerst een onderdeel binnen de atletiek.

Er worden veel aanvragen voor frames gedaan, maar voor de aanschaf is te weinig geld. Met dit bedrag, hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan de toegankelijkheid van sport voor mindervaliden. Op de foto zijn te zien Ruud Marres van LC Hengelo en Gerlinde Huizing van Atletiekvereniging MPM in Hengelo.

Bent u betrokken bij een goed doel in Hengelo en vraagt u zich af wat de Lions voor u kunnen betekenen, neem dan gerust eens contact met ons op!

Hét Kerstdiner in Stadskantoor met de Lions

Voor het 12e jaar alweer werd er afgelopen 10 december een fantastisch kerstdiner gepresenteerd aan 250 Hengelose ouderen, georganiseerd door Stichting Hét Kerstdiner en dit keer i.s.m. De Zonnebloem.

De Stadhuishal vormde een mooi decor voor gezelligheid, muziek optredens & DJ, ‘bubbels’, bingo en veel prijzen. Zestien hobbykoks van kookclub ‘ProefVerlof’ o.l.v. chefkok Luc Gesing prepareerden een spectaculair 4-gangenmenu.

De Hengelose Lions hebben met veel plezier een kleine bijdrage mogen leveren als begeleiding, op-/afbouw en catering/bediening op deze dag.

Fijne kerstdagen allemaal &  op naar volgend jaar!

Resultaat Haringparty 2023 overhandigd!

 

Uitreiking cheque aan “Broedplaats Oogst”

De haringparty 2023 was een groot succes! Een van de geselecteerde doelen was Broedplaats Oogst, een plek waar creatieve makers elkaar ontmoeten om samen te werken aan duurzame oplossingen in de regio, door het combineren van creativiteit, technische kennis en netwerken.

Oogst heeft een aanvraag bij de Lions Hengelo ingediend om een overkapping te kunnen bekostigen. Dit biedt Oogst onder andere de mogelijkheid om ook onder minder goede weeromstandigheden een programma te verzorgen.

Op 7 november 2023 hebben een aantal van de Hengelose Lions de cheque van € 14.000,- uitgereikt.

” Broedplaats Oogst, wij komen graag een keer kijken naar het resultaat! “

Bezoek S2 Classic Cars

Maandag 16 Oktober ’23 waren wij te gast bij S2 Classic Cars in Hengelo. S2 Classics Cars is gespecialiseerd in de restauratie van prachtige klassieke automobielen.
Eigenaar Andre Schoenmakers heeft ons ontvangen en vertelde zeer gepassioneerd over de auto’s, historie & anekdotes, de restauratie daarvan en de diverse internationale rally’s zoals de befaamde endurance race “Mille Miglia” die nog steeds regelmatig verreden wordt met historische auto’s.
Wij kijken terug op een inspirerende avond, vol classic car history!

Even ronken!

Lions runnen de bar op BAM!

In het weekend van 19 mei 2023 was het BAM! Festival in het Prins Bernhard Plantsoen in Hengelo.

Lions Hengelo froeg graag bij aan dit vrijwilligersfestival en runden de speciaalbierbar op de vrijdagavond!

Het BAM! Festival heeft 6.000 bezoekers ontvangen op de vrijdag en 15.000 op de zaterdag.

2023 Heeren van Hengelo brengen 23.600 euro bijeen voor ‘De Vergeten Twentse Lente’

De Heeren van Hengelo, een nieuw evenement van de Lions Club Hengelo en Stichting Ongewoon, heeft zondag een bedrag van 23.600 euro bijeen gebracht voor De Vergeten Twentse Lente, het nieuwe theaterstuk van Johanna ter Steege.

De Vergeten Twentse Lente gaat over de April-meistaking die op 29 april 1943 bij Stork in Hengelo begon. De actrice, die in Twente furore maakte als Hanna van Hendrik nam de cheque na afloop van de zitting zelf in ontvangst. Het stuk gaat exact 80 jaar later in première op evenemententerrein Vliegveld Twenthe. Van het geld kunnen 1000 studenten van het ROC van Twente de voorstelling bezoeken. Het theatergezelschap slaat een brug tussen de April-meistaking en het heden en wil juist jongeren betrekken bij de maatschappelijke discussie over vrijheid, democratie en oorlog.

Heer van Hengelo
Circa 300 genodigden genoten in De Vereeniging van een gevarieerd programma. Burgemeester Sander Schelberg reikte de eerste ‘Heer van Hengelo’ uit. Een wisseltrofee in de vorm van de stadhuistoren die in het vervolg jaarlijks wordt uitgereikt aan een ‘heer’ die op een uitzonderlijke manier een bijdrage levert aan de Hengelose gemeenschap. Ludan Schmid, onder meer voorzitter van Stichting Het Kerstdiner, is de eerste Hengeloër die de titel mag dragen.

Lionsknuffels geven Twentse patiëntjes leeuwenmoed in kinderbehandelingscentrum ZGT Almelo

De leeuw staat symbool voor dapperheid, kracht. Patiëntjes die een dagje moeten doorbrengen in het kno- kinderbehandelingscentrum van het ZGT Almelo/Hengelo kunnen wel wat leeuwenmoed gebruiken. Bijvoorbeeld als ze hun amandelen moeten laten verwijderen of buisjes in hun oren moeten laten plaatsen. Een knuffelleeuw doet dan wonderen.

Daarom reed zonevoorzitter Ruud Marres donderdag, als vertegenwoordiger van 13 Twentse Lionsclubs, met een bestelwagen vol knuffelleeuwen naar het kinderbehandelcentrum in ZGT Almelo. “De knuffelleeuwen komen voort uit een succesvolle, landelijke Lionsactie waarmee geld werd ingezameld voor het inrichten van ouder-kindkamers in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld. En omdat er niets heilzamer is dan een warme knuffel krijgt de actie nu een Twents staartje”, legt Marres uit. Namens de KNO-artsen van het ZGT nam Pieter-Bas Douwes Dekker de meer dan 200 leeuwen en leeuwtjes in ontvangst. Ze worden cadeau gedaan aan patiëntjes. “Kinderen zijn vaak nerveus voor een operatie. Een knuffel biedt troost en een veilig gevoel. Zie het als een extra steuntje in de rug in het kader van het herstel na de ingreep. En wellicht een positieve herinnering aan hun verblijf in het ziekenhuis.”

Zomerschool MAKS naar Avatarz

Zomerschool MAKS is naar Avatarz in Oldenzaal geweest! De kinderen hebben goed geklauterd en er enorm van genoten, voor velen van hun was het een unieke ervaring. Nu kunnen ze weer uitgerust de schoolbanken in! Dit werd mede mogelijk gemaakt door Lions Hengelo.

Splinternieuwe duo-e-bike voor De Zonnebloem in Hengelo dankzij haringparty

De Zonnebloem kreeg een splinternieuwe duo-e-bike. Tijdens de Haringparty 2019 is er geldt opgehaald en één van de goede doelen was de Zonnebloem. De duo-e-bike wordt gebruikt voor uitjes, bijvoorbeeld naar een tuincentrum of voor een rondje door de omgeving. Iedere gast van de Zonnebloem, zoals bewoners van Backenhage, heeft een vrijwilliger die als begeleider die meekan. De duo-e-bike kostte 12.000 euro en door de bijdrage kunnen zij op pad!

Titel

Ga naar de bovenkant