Wat wij doen2022-12-21T12:08:04+00:00

Wij ondersteunen verschillende doelen & diensten.

Bekijk de initiatieven waar wij bij betrokken zijn geweest.

In het kort

Wij zijn Lions Hengelo, wij zijn actieve mensen die graag ondernemen, activeren, ondersteunen en bijdragen. Wij hebben een aantal vaste activiteiten:

‘t Lansink is al meer dan 50 jaar ons thuisbasis. Elke 1e maandag van de maand zitten wij daar aan de dis.

Elke 3e maandag van de maand hebben wij een activiteit (lezing, workshop of bedrijfsbezoek)

Jaarlijks organiseren wij in juni de Haringparty.

In juni zijn wij 1 dag stagemanagers en assisteren wij
bij het Korenfestival.

Jaarlijks zorgen wij bij de Bridgedrive voor de prijzen en het goede doel, ook spelen we graag mee.

  • Haringparty Hengelo gaat alweer voor de 14de keer op! Deze editie staat in het teken van een nieuw concept en een nieuwe locatie. Dat belooft wat! Natuurlijk staat het goede doel centraal en draait het verder vooral om elkaar ontmoeten, de beleving, entertainment en natuurlijk, niet te vergeten, de haring. Dit jaar wordt het eerste vaatje op een andere manier geveild dan je van ons gewend bent.

    Zet gelijk 15 juni vast in je agenda en koop je kaarten, want deze Haringparty wil je niet missen!
    De tickets zijn inclusief drinken & hapjes.

Wat houdt ons bezig?

Lions runnen de bar op BAM!

In het weekend van 19+20 mei 2023 was het BAM! Festival in het Prins Bernhard Plantsoen in Hengelo. Lions Hengelo draagt graag bij aan dit vrijwilligersfestival en runden de speciaalbierbar op de vrijdagavond! Het BAM! Festival heeft 6.000 bezoekers ontvangen op de vrijdag en 15.000 op de zaterdag.

Heeren van Hengelo brengen 23.600 euro bijeen voor ‘De Vergeten Twentse Lente’ van Johanna ter Steege

De Heeren van Hengelo, een nieuw evenement van de Lions Club Hengelo en Stichting Ongewoon, heeft zondag een bedrag van 23.600 euro bijeen gebracht voor De Vergeten Twentse Lente, het nieuwe theaterstuk van Johanna ter Steege.

De Vergeten Twentse Lente gaat over de April-meistaking die op 29 april 1943 bij Stork in Hengelo begon. De actrice, die in Twente furore maakte als Hanna van Hendrik nam de cheque na afloop van de zitting zelf in ontvangst. Het stuk gaat exact 80 jaar later in première op evenemententerrein Vliegveld Twenthe. Van het geld kunnen 1000 studenten van het ROC van Twente de voorstelling bezoeken. Het theatergezelschap slaat een brug tussen de April-meistaking en het heden en wil juist jongeren betrekken bij de maatschappelijke discussie over vrijheid, democratie en oorlog.

Heer van Hengelo
Circa 300 genodigden genoten in De Vereeniging van een gevarieerd programma. Burgemeester Sander Schelberg reikte de eerste ‘Heer van Hengelo’ uit. Een wisseltrofee in de vorm van de stadhuistoren die in het vervolg jaarlijks wordt uitgereikt aan een ‘heer’ die op een uitzonderlijke manier een bijdrage levert aan de Hengelose gemeenschap. Ludan Schmid, onder meer voorzitter van Stichting Het Kerstdiner, is de eerste Hengeloër die de titel mag dragen.

Vermakelijke curling prooi voor Hengelose Lions

Ruim zes uur waren de eerste 24 teams donderdagavond onderweg om te bepalen wie de Borne Curling Open 2022 op zijn naam mocht schrijven. Het werd uiteindelijk het viermanschap van de Lions Hengelo na een spannende finale tegen de Bössels, in het dagelijks leven de schilders van Visschedijk Borne. Met een 2-1 eindstand mochten ze even later de fraaie beker uit handen van Dusan Olde Heuvelt namens het organiserende Lions Borne in ontvangst nemen. De tweede beker ging naar het damesteam Christmas Influencers. Zij bleken volgens de jury in hun groene, met kerstlampjes verlichte outfits het meest in het oog te springen op de koude ijsbaan. Maar de eerste avond van Borne Curling Open was nog zoveel meer. Gezelligheid, netwerken en gewoon geweldig vermaak stonden centraal. Er werd gekletst, gelachen, stamppot gegeten en gedronken. Al snel bleek dat alle deelnemers er enorm veel zin in hadden, na twee jaar lang gedwongen in de wachtkamer te hebben gezeten. Het was een fantastische avond.

Lionsknuffels geven Twentse patiëntjes leeuwenmoed in kinderbehandelingscentrum ZGT Almelo

De leeuw staat symbool voor dapperheid, kracht. Patiëntjes die een dagje moeten doorbrengen in het kno- kinderbehandelingscentrum van het ZGT Almelo/Hengelo kunnen wel wat leeuwenmoed gebruiken. Bijvoorbeeld als ze hun amandelen moeten laten verwijderen of buisjes in hun oren moeten laten plaatsen. Een knuffelleeuw doet dan wonderen.

Daarom reed zonevoorzitter Ruud Marres donderdag, als vertegenwoordiger van 13 Twentse Lionsclubs, met een bestelwagen vol knuffelleeuwen naar het kinderbehandelcentrum in ZGT Almelo. “De knuffelleeuwen komen voort uit een succesvolle, landelijke Lionsactie waarmee geld werd ingezameld voor het inrichten van ouder-kindkamers in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar kinderen met kanker worden behandeld. En omdat er niets heilzamer is dan een warme knuffel krijgt de actie nu een Twents staartje”, legt Marres uit. Namens de KNO-artsen van het ZGT nam Pieter-Bas Douwes Dekker de meer dan 200 leeuwen en leeuwtjes in ontvangst. Ze worden cadeau gedaan aan patiëntjes. “Kinderen zijn vaak nerveus voor een operatie. Een knuffel biedt troost en een veilig gevoel. Zie het als een extra steuntje in de rug in het kader van het herstel na de ingreep. En wellicht een positieve herinnering aan hun verblijf in het ziekenhuis.”

Afscheid Willem Hoefsmit

Willem Hoefsmit, geflankeerd door Mark Nijenmanting en Ruud Mares, heeft na 22 jaar afscheid genomen van de Lions. Wij zijn hem dankbaar voor alle hulp, mooie avonden en goede gesprekken.

Zomerschool MAKS naar Avatarz

Zomerschool MAKS is naar Avatarz in Oldenzaal geweest! De kinderen hebben goed geklauterd en er enorm van genoten, voor velen van hun was het een unieke ervaring. Nu kunnen ze weer uitgerust de schoolbanken in! Dit werd mede mogelijk gemaakt door Lions Hengelo.

Splinternieuwe duo-e-bike voor De Zonnebloem in Hengelo dankzij haringparty

De Zonnebloem kreeg een splinternieuwe duo-e-bike. Tijdens de Haringparty 2019 is er geldt opgehaald en één van de goede doelen was de Zonnebloem. De duo-e-bike wordt gebruikt voor uitjes, bijvoorbeeld naar een tuincentrum of voor een rondje door de omgeving. Iedere gast van de Zonnebloem, zoals bewoners van Backenhage, heeft een vrijwilliger die als begeleider die meekan. De duo-e-bike kostte 12.000 euro en door de bijdrage kunnen zij op pad!

Kopje koffie?

In de december zijn de Lions begonnen aan de jaarlijkse inzamelactie van Douwe Egberts punten voor de voedselbank Midden Twente. In totaal zijn in Hengelo 1560 pakken koffie naar de Voedselbank gegaan, wij zijn de inwoners van Hengelo die D.E.-punten hebben geschonken en de locaties waar de D.E.-boxen hebben gestaan dankbaar.

Where there is a need, there is a Lion

Gouverneursraad.
Verschrikkelijke beelden uiteraard op televisie gisteren en ook zeker aan de grenzen met Polen en Roemenië waar een hele vluchtelingenstroom op af komt. Namens de Gouverneursraad willen wij u in de gelegenheid stellen om te helpen waar nodig. Er is een speciaal “Refugees and Displaced Persons” fonds opgezet en van daaruit worden projecten op dit moment vooral in de buurlanden Roemenië en Polen uitgerold. Wij weten daardoor dat ons geld snel op de goede plek terecht komt met behulp van ons internationale netwerk! En door dit speciaal opgezette fonds, weten (Nederlandse) Lions ook dat het geld op de plek komt waar zij willen helpen, omdat er gecoördineerd projecten en acties worden opgezet: hier zit onze kracht. Gisteren was er al volop mailcontact tussen de Europese LCIF-coördinatoren. Met name contacten vanuit Polen die vertelden over de schrijnende situaties en de Lionsclubs ter plaatse hopen op ons aller steun om de Oekraïense vluchtelingen te helpen.

Dit kunt u doen onder vermelding “Lions helpen Oekraïne” op onze bankrekening: NL31ABNA0413880184

Go to Top